Mummotunnelissa ikä on vain numero

Mummotunnelissa ikä on vain numero

Joissain paikoissa yksinkertaisesti vain on sitä jotain. Ehkä sitä ei voi kovin tarkasti edes sanoin kuvailla tai ehkä se on vallitseva tunnelma ja ilmapiiri. Oli miten oli, niin Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevassa Mummotunnelissa on sitä jotain ‒ ja paljon. Päällisin puolin puitteet eivät ehkä ole mitenkään erikoiset, mahtipontiset tai edes mitenkään erityisen tilavat, mutta kuten missä tahansa paikassa, mihin tullaan pitämään hauskaa, niin ihmiset ovat se kaikkein tärkein elementti. Ja Mummotunnelissa jos jossain kenestä tahansa voi kuoriutua bilehile tai ainakin siellä on helppo heittää arkiset huolet nurkkaan ja vaihtaa vapaalle. Mummotunnelissa ketään ei tuomita vaan siellä pidetään hauskaa. 

Mummotunnelin faktat

Jokainen, joka tuntee Helsingin yöelämää edes vähän, tietää mikä ja missä on Mummotunneli. Tämä legendaarinen juhlapaikka sijaitsee aivan kaupungin ydinkeskustassa vain kivenheiton päässä pääkaupunkimme maamerkeistä Stockmannin tavaratalosta ja Kolmen sepän patsaasta. Aleksanterinkadun ja Pohjoisesplanadin väliin jäävä sisäpiha on aikojen saatossa saanut lempinimen Mummotunneli. Siellä on useampia ravintoloita ja terassi, jotka päivän kääntyessä iltaan muuttuvat hauskanpidon ja hersyvän naurun tyyssijaksi. Paikka tunnettiin alun alkujaan nimellä Vanha kauppakuja, vaikka siellä onkin ollut kauppojen lisäksi myös ravintolatoimintaa jo 1800-luvulta asti. Mummotunneli on tunnettu myös nimellä Raffaellon terassi. Kaiken kaikkiaan Mummotunnelissa on noin 650 asiakaspaikkaa ja lämpiminä kesäiltoina voi olla varma, että ne kaikki ovat käytössä ja senkin lisäksi innokkaita ja juhlimaan haluavia jonottajia riittää. Mummotunnelin ikäraja on 24 vuotta ja asiakaskunta vähän varttuneempaa väkeä, joskin viime vuosina myös nuoriso on löytänyt paikan taian – jopa siinä määrin, että vanhempi asiakaskunta on alkanut valittaa nuorison ilmestymisestä paikalle.

Sukupolvien kuilu kutistuu

On aivan täysin selvää, että Mummotunneli on edelleen vanhemman väen juhlapaikka ja ehdottomasti profiloituukin siihen suuntaan. Ikäraja toki rajaakin ulos ihan kaikkein nuorimmat juhlijat, mutta kolmekymppiset ja sitäkin nuoremmat ovat enenevissä määrin alkaneet pitää Mummotunnelia juhlapaikkanaan. Sukupolvien kuilu on siis kutistunut ja se on näkynyt esimerkiksi paikan artistivalinnoissa. Mummotunnelissa soi usein live-musiikki, ja esimerkiksi nuoremman väen suosikki Pete Parkkonen on heittänyt keikan siellä. Mummotunneli ei siis ole enää vain vanhemman väen paikka vaan on saanut myös nimet “puumabuffetti” tai “puumien kesälaidun”. Se kertoo siitä, että Tinder-sukupolvi on jalkautunut Mummotunneliin sekoittamaan pakkaa ja tuomaan sinne ihan uudenlaisia tuulia. Tärkeintä kuitenkin on se, että iästä riippumatta Mummotunnelissa jokainen saa olla aidosti ja vapautuneesti oma itsensä.