Hauskaa karaoken tahdissa

Hauskaa karaoken tahdissa

Karaoken laulaminen ja karaokebaarit ovat tulleet jo aikoja sitten jäädäkseen suomalaiseen illanviettoon. Karaokebaareissa käydään joko laulamassa itse, kuuntelemassa tuttujen esiintymistä tai vaikkapa sitten kaveriporukalla ihan pelkän tunnelman vuoksi. Karaokebaarit ovatkin  tunnettuja siitä, että tunnelma on rento ja meno railakasta. Karaokeen ei lähdetä vain näyttäytymään vaan nimenomaan pitämään hauskaa. 

Suosituimmat karaokehitit

Me suomalaiset olemme stereotyyppisesti juroa porukkaa, mutta karaokebaareissa siitä ei ole näkyvissä merkkiäkään. Laulu raikaa ja mikrofoniin tarttuvat ihmiset laidasta laitaan. Mitä kaikkea suomalaiset sitten laulavat? Tämä on yksinkertaista selvittää, sillä karaokebaareissa on käytössä sovellus, josta data on helposti saatavilla. Ensimmäinen huomio on se, että karaokessa suositaan suomalaista. Muvika Oy:n kokoaman viikottaisen karaokelistan mukaan ulkomaisia kappaleita löytyy suosituimpien joukosta vain aniharvoin, mutta luonnollisesti joskus Top 10 -listalle pääsevät maailmanlaajuiset jättihitit kuten Queenin Bohemian Rhapsody tai Celinen Dionin tulkitsema Titanic-elokuvan tunnusbiisi My Heart Will Go On. Listan kärkisijat täyttyvätkin Kari Tapion, Olavi Virran ja Rauli Badding Somerjoen Suomi-musiikin ikivihreistä kappaleista sekä kulloisenkin hetken kotimaisista hiteistä. 

Tunnetuimmat karaokebaarit

Missä suomalaiset sitten kokoontuvat karaoken ääreen ja miksi? Syitä ja tekijöitä voi olla tietysti monia, sillä yksi haluaa ison lavan ja paljon yleisöä, kun taas joku toinen saattaa suosia pienempää baaria ja intiimimpää tunnelmaa. Tässä lyhyt katsaus kolmeen maamme tunnetuimpaan karaokebaariin. 

Karaoke Bar Pataässä, Helsinki

Maamme tunnetuin ja legendaarisin karaokebaari on monien mielestä varmaankin Helsingissä sijaitseva Karaoke Bar Pataässä. Se oli aikanaan kaupungin ensimmäinen baari, joka erikoistui nimenomaan karaokeen, ja on sen myötä saavuttanut jalansijan niin julkkisten kuin tavallisten tallaajienkin suosikkina pääkaupungin karaoke-scenessä.  

Karaoke Bar Populus, Helsinki

Jos joku karaokebaari haastaa Pataässän legendaarisimman baarin tittelistä, niin se on todennäköisesti Karaoke Bar Populus. Tämä ikisuosikki avattiin jo vuonna 1937 ja poikkeustilanteita lukuun ottamatta palvelee asiakkaita 24/7-periaatteella. Karaoke starttaa aamuisin klo 9. Koko päiväksi riittää kyllä laulettavaa, sillä valikoimasta löytyy noin 80 000 karaokebiisiä. 

Karaoke Bar, Oulu

Hieman pohjoisemmasta löytyy Suomen ensimmäinen ja Oulun suosituin karaokeravintola Karaoke Bar. Tämä baari toimii Best Western Hotel Apollon yhteydessä ja on normaalisti avoinna viikon jokaisena päivänä. Karaoke Barin pitkä kokemus takaa sen, että täällä laulu raikaa mukavasti aamuun asti.