Helsingin vegaaniset ravintolat

Suomen pääkaupunki Helsinki on tunnettu siitä, että sen rajojen sisällä on palveluita kaikenlaisille ihmisille. Erityisesti ravintoloiden kohdalla Helsingissä löytyy uskomattoman paljon variaatioita erilaisilla kohderyhmille. Viime vuosina suosituksi ruokavalioksi muodostunut vegaanisuus ei ole tässä kohdassa poikkeus, vaan Helsinki on pullollaan upeita ravintoloita, jotka tarjoavat koko menunsa vegaanisena. Tässä artikkelissa esittelemme kuusi suosituinta vegaaniravintolaa Helsingissä!

Bun2Bun

Hauska Bun2Bun on turvallinen ruokapaikkavaihtoehto myös sellaisille henkilöille, jotka eivät noudata vegaanista ruokavaliota – sen verran herkullisia ovat tämän ravintolan hampurilaiset. Kaikki Bun2Bun -ravintolan hampurilaiset ovat täysin kasvispohjaisia, mutta mitään tavanomaisesta hampurilaiskokemuksesta menettämättä. Itse asiassa Bun2Bunin pihvit tulivat alkuun kuuluisaksi nimenomaan siitä, että sen pihvit muistuttavat ällistyttävän paljon lihasta tehtyjä pihvejä – niin maun, tekstuurin kuin ulkonäön puolesta.

Hinnaltaan Bun2Bun on keskiluokkaa Helsingin mittakaavassa. Neljää erilaista burgeria saa alle viidellätoista eurolla, ja kylkeen voi tilata lisämaksusta erilaisia lisukkeita, kuten ranskalaisia tai kombuchaa. Bun2Bunilla on kaksi ravintolaa Helsingissä. Toinen ravintoloista sijaitsee uudessa kauppakeskus Redissä Kalasatamassa osoitteessa Hermannin rantatie 5. Toisen Bun2Bun ravintolan löytää aivan Helsingin ytimestä kauppakeskus Kampista osoitteesta Urho Kekkosen katu 1.

Kippo

Helsingin keskustassa sijaitseva kippo tunnetaan erityisesti siitä, että se on rennonletkeä ja hauska, vegaaninen ruokapaikka. Erityisen hyvin se sopii lounaspaikaksi. Kippo tunnetaan nimestään huolimatta maukkaista leivistä, joiden sisään sujautetaan asiakkaan valinnan mukaan ravintolan oma cashewpähkinä- tai vegaanimozzarellajuusto.

Kippo toimii erityisen hyvin myös kahvilana, ja valikoimassa on runsaasti nautittavaa pieneenkin nälkään. Kiposta saa esimerkiksi maukkaita smoothieitä, jotka on tehty vegaanisesti mantelimaitoon, erilaisia mehuja ja maukkaita kahvipirtelöitä. Vegaanisuuden lisäksi Kipossa on panostettu luonnonsuojelun ja kestävyyden muihin aspekteihin, sillä kaikki sen pakkausmateriaalit ovat 100% biohajoavista materiaaleista tehtyjä.

Sen Chay

Kaipaatko Helsingissä sijaitsevaa vegaanista aasialaista ruokaa? Silloin kohteenasi on pakko olla helsinkiläinen Sen Chay -ravintola. Sen Chayssa tehdään vietnamilaista ruokaa vegaanisti, ja ravintola sijaitsee kauniissa Hakaniemessä osoitteessa Siltasaarenkatu 3-5. Ravintola tunnetaan erityisesti kehutuista pho-keitostaan, joka on valmistettu tofusta, sekä kesärullista. Ja mikä parasta: melkein kaikki Sen Chayn annokset maksavat alle 10 euroa.

Magu

Helsingin vegaanisten ravintoloiden ja kahviloiden tarjonta ei rajoitu vain leipiin ja burgereihin. Jos haluaa syödä vegaanista ruokaa ravintolassa fiinimmin, kannattaa suunnata Maguun. Vaikka Magu on sieltä hieman hienommasta päästä oleva ravintola, on silti tunnelma lämmin ja annosten hinnat kohtuulliset. Magu tunnetaan erityisesti erinomaisesta nokkos-pinaattiraviolistaan sekä suolassa paistetusta porkkanastaan, joka tarjoillaan edamamepapujen ja merilevän kanssa. Magun löydät Helsingistä osoitteesta Sturenkatu 36. Äläkä unohda Magun viinilistaa – kehutut viinit kruunaavat tämän ravintolakokemuksen!